tiistai 19. syyskuuta 2017

#5- Teos kokonaisuutena

- Teoksen yksi sanoma voisi olla, että jos kuuntelee omia halujansa, eikä ajattele järjellä voi joutua aikamoisiin vaikeuksiin ja lopussa karma korjaa. 

-Teos ei meidän mielestämme kerro perus suomalaisesta stereotyypistä eli "Saarijärven Paavoista" vaan teos rikkoo rajoja suomalaisuudesta ja uskonto ei ole perus kristinuskoa, johon suurin osa suomalaisista kuuluu. Voidaan myös ajatella, että teoksen henkilöt eivät ole vanhoillislestadiolaisia vaan heidän kylällään on vain omat uskontoon liittyvät säännöt, jotka varjostavat koko ajan heidän tekemisiään. Teoksessa on kuitenkin joitakin suomalaisuuden piirteitä, kuten sisukkuutta ja yhteisöllisyyttä esim. Isä-Juhani pelasti Ainon lehmän. 

-Teos mielestämme kertoo stereotyyppisestä lappilaisista pienestä tuppukylästä, eikä niinkään suomalaisista yleisesti tai yleensäkään ihmisistä. Timo K. Mukka on syntyisin pienestä kylästä, mutta luulemme, että hän ei halua tuoda esiin sitä, että millaista hänellä on ollut vaan haluaa tuoda esiin tuon ajan epäkohtia ja ääripäitä. 

 -Meidän näkökulmasta elämä ollut tuolloin paljon vaikeampaa naisilla ja saamme olla iloisia, että nykyään on tasa-arvolaki ja asiat muutenkin paremmin. Uskonto on ollut suuressa osassa ja nykyään on onneksi uskonnonvapaus, eikä tarvitse taipua sellaiseen, mihin ei itse usko. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#7 - Runoanalyysi

Runoissa on useasti esillä nainen, joutsen ja luonto. Runoissa toistuvat siis samat elementit. Runot tuovat myös teokselle lisää ulottuvuutt...